Stichting De Fret
http://www.fret.nl/forum/

Proglycem en prednisolon bij insulinomen??
http://www.fret.nl/forum/viewtopic.php?f=3&t=10785
Pagina 1 van 1

Auteur:  Ellie [ 06 maart 2013 01:13 ]
Berichttitel:  Proglycem en prednisolon bij insulinomen??

Heb even een vraagje. Mijn fretje heeft insulinomen en nu moet ik beginnen met proglycem en prednisolon, maar vraag mij af of beiden nodig zijn. Kun je niet alleen proglycem geven??
Of is beiden geven volgens de nieuwste inzichten?? Wie heeft er hier ervaringen mee.

groetjes

Ellie en Zoo.

Auteur:  Minka [ 06 maart 2013 17:56 ]
Berichttitel:  Re: Proglycem en prednisolon bij insulinomen??

Proglycem wordt meestal gegeven voor insulinomen en meestal niet met Prednisolon volgens mij. Heeft je fretje nog ergens anders last van, dat daar de prednisolon is voorgeschreven. Proglycem en Prednisolon zijn zwaar voor het maagje. Heb je ook een maagbeschermer erbij gekregen?

Opereren aan insulinomen is ook een optie. Heeft de dierenarts die niet voorgesteld? Hoe oud is je fretje, want als je fretje heel oud is, wordt meestal niet meer geopereerd.

Auteur:  Chaimel [ 06 maart 2013 18:36 ]
Berichttitel:  Re: Proglycem en prednisolon bij insulinomen??

normaal gesproken start je bij insulinomen met proglicem, als dat niet goed aanslaat dan wordt er wel eens gekozen om prednison te geven. Maar ik heb er niet van gehoord dat dit in combinatie wordt gegeven. Maarja ik ben natuurlijk geen dierenarts. Wat je zou kunnen doen is even contact opnemen met de frettenkliniek.

Auteur:  Natascha [ 08 maart 2013 10:28 ]
Berichttitel:  Re: Proglycem en prednisolon bij insulinomen??

Ik heb al diverse malen het beide gegeven. Maar een fretje met insulinomen start vaak op minimale dosis proglycem, wat daarna verhoogt werd bij me, en bij 0.2 ml ging de prednison erbij gegeven worden.
Moet ik wel erbij zeggen, dat al mijn fretjes eerst geopereerd waren, en daarna als het weer terug kwam, ging/ga ik met medicatie aan de gang. Wel is van belang een maagbeschermer erbij te geven, omdat het allemaal maagbelastend is...

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/