Stichting De Fret
http://www.fret.nl/forum/

Enorme geurmomenten als ze slaapt
http://www.fret.nl/forum/viewtopic.php?f=3&t=10901
Pagina 1 van 1

Auteur:  Karenvw [ 29 jan 2014 11:49 ]
Berichttitel:  Enorme geurmomenten als ze slaapt

Hallo,

Sinds september heb ik een enorm lief vrouwelijk fretje. Ze doet niets liever dan 's avonds mee in de zetel te slapen terwijl wij tv kijken.
Drie weken geleden heb ik echter een hormonenimplantaat laten plaatsen. Sinds dit weekend is het echter zo dat als ze bij ons komt slapen, ze soms een enorme geur kan verspreiden (dit had ze hiervoor nooit). Deze geur is echt verschrikkelijk, duurt ook wel maar een minuut ofzo en is dan weer weg. Maar als ze slaapt is deze geur er echt regelmatig. Als ze speelt of rondloopt, hebben we deze geur nog niet kunnen waarnemen.

Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn?

Bedankt!
Karen

Auteur:  Minka [ 29 jan 2014 16:32 ]
Berichttitel:  Re: Enorme geurmomenten als ze slaapt

Het kan zijn dat ze haar anaalkliertjes laat lopen in haar slaap. Als dit niet weg gaat, dat moet je eventjes naar de dierenarts met frettenkennis gaan om ze uit te laten knijpen. Deze kunnen namelijk verstopt raken. Ik zit nu ook met dit probleem maar dan niet met slaap, maar ik wacht het nog eventjes af.

Auteur:  Mayke [ 29 jan 2014 23:02 ]
Berichttitel:  Re: Enorme geurmomenten als ze slaapt

Mogelijk een probleem met de anaalklieren, wat Minka ook al aangaf, misschien moeten de anaalklieren een keer uitgeknepen worden.
Hoe is verder de ontlasting ? Is daar iets aan veranderd ? Of zie je iets anders dan anders in het anus-gebied ?

Ik zou het zeker even aan de dierenarts voorleggen, zelf denk ik niet dat het implantaat er iets mee te maken kan hebben.

Auteur:  Karenvw [ 30 jan 2014 10:45 ]
Berichttitel:  Re: Enorme geurmomenten als ze slaapt

Ok dankje! Ik was zelf ook al in die richting aan het denken, maar dacht dat de anaaklieren dan gezwollen zouden zijn ofzoiets.

Voor de rest is ze helemaal in orde. Ontlasting ziet er nog hetzelfde uit als ervoor (dus in orde), het anusgebied ziet er niet anders uit.
Ze eet ook nog goed en ze speelt nog even hard als ervoor. Dus op zich niets raars op te merken behalve die enorme stank die vrijkomt als ze slaapt...

Maar als er een probleem is met de anaalklieren, zou ze deze geur dan ook niet verspreiden tijdens het spelen?

Auteur:  Minka [ 30 jan 2014 20:06 ]
Berichttitel:  Re: Enorme geurmomenten als ze slaapt

Dat weet ik niet. Misschien is ze zo ontspannen in haar slaap, dat haar anaalkliertjes geleegd worden. Misschien een vreemde vraag maar als je bij haar kontje ruikt is de geur dan daar nog na het slapen.

Auteur:  Karenvw [ 13 feb 2014 16:08 ]
Berichttitel:  Re: Enorme geurmomenten als ze slaapt

De geur aan haar kontje was eveneens niet te harden.
Maar momenteel is het al stukken beter.

Het heeft dus enkele dagen geduurd, maar is voorlopig helemaal over. Ik vermoed dat het dan inderdaad iets met haar anaalklieren te maken had.

Bedankt voor de tips!

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/