Stichting De Fret
http://www.fret.nl/forum/

Kale plekken ondanks hormoonimplantaat?
http://www.fret.nl/forum/viewtopic.php?f=3&t=11018
Pagina 1 van 1

Auteur:  Petra87 [ 20 apr 2017 19:11 ]
Berichttitel:  Kale plekken ondanks hormoonimplantaat?

Onze 6-jarige mannetjesfret Hobbel had eind 2016 opeens een wat kale plek rechtachter op zijn flank/rug. Ook had hij een tijdje daarvoor last van zijn prostaat (dik/blauwig, maar ging weer over). We zijn toen afgelopen januari naar de dierenarts geweest voor een implantaat omdat de twee symptomen ons vooral leken op bijnierproblemen. (Eigenlijk gingen ze eerst op verzoek wat bloedonderzoek doen, maar daar werd Hobbel enorm gestresst en paniekerig van en het lijkt ons dus eigenlijk meer een laatste oplossing om dat weer te proberen.)
De kale plek leek weg te gaan, maar opeens zagen we een paar week terug een andere plek ontstaan en deze ziet er ook wat anders uit, er zit een dikke laag (vet?) overheen en nog wel een klein beetje stug haar.
Ziende dat Hobbel nog wel eet en rondloopt, hadden we nu niet veel haast om naar de arts te gaan. Ook heeft hij dus al een hormoonimplantaat, dus het lijkt me vreemd als dit alsnog een bijnierprobleem blijkt. Hij lijkt er niet heel veel last van te hebben en krabt er niet vaker aan dan normaal o.i.d. Ook qua voedsel is er geen verandering geweest (hij krijgt Orijen kip brokjes en af en toe wat eigeel)

Hebben jullie misschien een idee wat het kan zijn?
Oh, en alvorens jullie zeggen: "ga naar de Frettenkliniek"...dat gaat niet zo makkelijk. We wonen in Groningen en hebben geen auto. Een dag lang reizen in OV met een zes-jaar-oude-fret lijkt ons nogal te stressvol voor hem.

Hieronder wat foto's van de plek:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/