Wordt donateur

Wordt donateur

Opvang fretten

Opvang fretten

Adoptie fretten

Adoptie fretten

Fret vermist

Fret vermist

Fret gevonden

Fret gevonden

Agenda

Agenda

Stichting De Fret heeft fret(ten) die door omstandigheden niet geplaatst kunnen worden. Voor deze fretten is er de mogelijkheid ze financieel te adopteren. Op deze pagina vindt u de fretten die geadopteerd kunnen worden. U kunt een fretje financieel adopteren door onderstaand formulier in te vullen

Wat houdt adoptieouder zijn precies in?

Voor een vaste bijdrage (liefst maandelijks) adopteert u financieel een fretje. U ontvangt hiervoor een adoptiecertificaat. Verder houden we u via de nieuwsbrief op de hoogte van het wel en wee van het fretje. De fretjes mogen ook opgezocht worden!

Hieronder vindt u de adoptiefretten van Stichting De Fret. Klik op de naam om meer te lezen over de fret:


Frits

IMG 3090

Frits is teruggekomen bij Stichting De Fret. Frits is een vrolijke en super lieve fret. Als hij moe is van zijn speeluurtje in de tuin, wandelt hij zelf terug naar zijn kooi, klimt naar binnen en staat me aan te kijken, van: Doe jij het deurtje even dicht?
Frits is helaas niet meer herplaatsbaar. Hij heeft een chronische bronchitis en heeft het af en toe behoorlijk benauwd. Hij heeft veel medische zorg nodig en mag om die reden zijn leventje rustig verder leven in Zwijndrecht.


Stuart

Stuart


Stuart is een prachtige maar vooral een hele lieve Fret! Stuart is een rammetje van ongeveer 2.5 jaar. Hij is in oktober 2016 met twee andere fretten in de opvang terecht gekomen. Het was al meteen duidelijk dat Stuart de aanwezigheid van de andere twee fretten niet op prijs stelde. Door de vele stress die hieruit voortkwam en de slechte verzorging uit zijn verleden, heeft Stuart veel schade opgelopen. Toen de dierenarts de uitslag van zijn bloed en urine test bekeek schrok ze heel erg en reageerde ze door te zeggen: "zo mooi als hij van buiten is, zo ziek is hij van binnen". Stuart bleek een ontsteking te hebben aan zijn oren, maag en nieren. We besloten Stuart te behandelen met antibiotica in de hoop dat hij helemaal beter zou worden. Helaas kregen we bij de volgende controle slecht nieuws. De ontstekingen waren weg, maar de nieren functioneerde nog steeds niet goed. Helaas betekende dit voor onze lieve Stuart dat hij nierfalen heeft, een aandoening die niet te genezen is. Hierdoor is Stuart niet herplaatsbaar. Omdat Stuart zo vrolijk en speels is, mag Stuart optimaal genieten bij ons in de opvang. We hopen met de medicatie de ziekte zo lang mogelijk stabiel te houden. Gelukkig heeft Stuart op het moment geen pijn of ongemak. Dit uit hij door zijn favoriete hobby's: graven, graven, graven, spelen met balletjes en nog meer graven! Daarnaast houdt Stuart zich ook veel bezig met mee helpen in het huishouden (bed opdekken, de was opvouwen, dweilen ect.) en rent hij graag kwispelend door zijn tunnels heen.

 

Pam en Ruud Douven hebben zich aangemeld als adoptie-ouders van Stuart


Wilt u adoptie-ouder worden van een van de fretjes? Dat kan! Als u onderstaand formulier invult en verzend, dan ontvangt u een mailtje ter bevestiging van uw adoptie. Ook leest u in de nieuwsbrief updates over het wel en wee van uw adoptiefretje.

Alle adoptieouders heel erg bedankt voor jullie steun!

Stichting De Fret heeft diverse adoptiefretten, zoals u hierboven heeft kunnen lezen. Deze fretten verblijven in een opvang of bij iemand thuis en zijn vaak fretten die niet meer herplaatst kunnen worden in verband met de gezondheid of het gedrag. Stichting De Fret betaalt voor deze fretten alle medische kosten en de verzorger ontvangt iedere maand een bijdrage voor deze fret. Deze adoptiefretten zijn eigendom van Stichting De Fret. Genoemde uitzonderingen daargelaten.

Invalid Input
Vul een naam in
Vul een postcode in
Vul een adres in
Vul een woonplaats in
Vul een telefoonnummer in
Vul een land in
Vul een geldig email adres in
Invalid Input
Invalid Input
Vul de juiste recaptcha waarde in