Home | Registreren | Help | Zoeken | Inloggen 
Het is nu 13 mei 2021 05:47
Toon actieve onderwerpen

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 1 bericht ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Forumregels en Registratievoorwaarden
BerichtGeplaatst: 28 feb 2007 16:21 
Offline
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 11 mei 2009 19:17
Berichten: 53
Forumregels en Registratievoorwaarden

SDF forum

Zoals de naam hierboven vermeld, is dit het forum van Stichting De Fret (vanaf nu vermeld als SDF forum). Het SDF forum is eigendom van Stichting De Fret en wordt gebruikt voor het uitwisselen van ervaringen met betrekking tot het houden en verzorgen van fretten. Aangezien de forumregels verouderd waren, zijn deze door het bestuur nog eens onder de loep genomen en herschreven.

Bij het registreren op het SDF forum ben je akkoord gegaan met de registratievoorwaarden en met de regels die hier vermeld staan, als je even niet meer weet wat er in de registratievoorwaarden staat vermeld hier nog even een link registratievoorwaarden

Het beheer

Stichting De Fret
Het SDF forum wordt beschikbaar gesteld door Stichting De Fret. Dit betekent echter niet dat de uitingen op het SDF forum de gedachten of uitingen zijn van Stichting De Fret. Ook de uitspraken van de bestuursleden van Stichting De Fret (aangeven met '(SDF)' achter de gebruikersnaam) zijn niet de uitingen van Stichting De Fret. Alleen de postings van de moderator Bestuur Stichting De Fret zijn dit wel.

Moderators
De moderators (beheerders) op dit forum zijn hier om de boel in de gaten te houden. Zij doen hun best ervoor te zorgen dat het SDF forum netjes in het gareel blijft. Hun taken bestaan uit het opschonen van het SDF forum, topics en berichten (tijdelijk) sluiten, verplaatsen of aanpassen. De moderators zijn tevens actief op het SDF forum als 'gewone gebruikers'. Om onderscheid te maken tussen een moderator-post of een post op eigen titel, worden de moderator-posts in het rood gepost. De moderators doen dit in het belang van het SDF forum. Als je het als gebruiker oneens bent met een moderator, dan kun je de moderator per PB benaderen.

Naast de “gewone” moderators is er ook een account Forumbeheer, de moderator Forumbeheer zal optreden in heftige discussies, die uit de hand lopen op het SDF forum. Moderator Forumbeheer neemt tevens het uitdelen van waarschuwingen en het deactiveren van gebruikers voor zijn rekening.
De postings geplaatst vanuit forumbeheer zijn unaniem besproken door de moderators en eventueel door het bestuur van Stichting De Fret en hierover valt zeker openbaar niet te discussiëren. Doe je dit toch dan kan dit leiden tot een waarschuwing of het deactiveren van je account. Deze postings zijn altijd in het rood weergegeven!! Naast deze handhavende functie zal moderator Forumbeheer zich bezighouden met aankondigingen op het SDF forum die forum gerelateerd zijn, zoals het aankondigen van forumupdates of het aankondigen van een schoningsactie. Deze postings zijn niet in het rood!!

Ook is er het account Bestuur Stichting De Fret. Deze moderator houdt zich vooral bezig met aankondigingen in het subforum mededelingen van het bestuur. En zal waar nodig uitspraken doen ten aanzien van de gedachtegang en handelswijze van Stichting De Fret. Uitspraken gedaan door deze moderator zijn unaniem besloten vanuit Stichting De Fret. Deze moderator zal nooit gebruikers een waarschuwing geven of deactiveren, ook doet deze moderator geen postings in het rood, daar is de moderator Forumbeheer voor.

Algemeen

Auteursrechten
Het forum is intellectueel eigendom van SDF. Op alle berichten en informatie die op het SDF forum geplaatst zijn, berust auteursrecht van Stichting De Fret of dan van de auteur van het betreffende bericht.

Zonder toestemming mag niets van het SDF forum worden verveelvoudigd. Berichten mogen dus nooit zomaar ongevraagd gekopieerd worden!
Je mag alleen iets citeren uit een andere bron (bijvoorbeeld van een andere website) met bronvermelding en toestemming van de 'bron'. Controleer dus altijd of de website een disclaimer kent waarin staat of overnemen/kopieren van de tekst toegestaan is.

Omgangsvormen
Wat u niet wilt wat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

Omdat dit een erg ruim begrip is zullen de moderators op het SDF forum erop toezien, dat er geen kwetsende woorden tegen elkaar gebruikt worden op het forum. Daarnaast staat respect hebben voor elkaar hier hoog in het vaandel. Communiceer op een respectvolle manier met elkaar. Persoonlijke aanvallen zijn niet toegestaan.

Personen en of organisaties mogen niet openlijk op het SDF forum worden aangevallen, gebeurt dit wel dan mag dit zonder waarschuwing verwijderd worden van het SDF forum. Wel is het toegestaan om de werkwijze/ behandeling te bespreken zonder hierbij persoonlijke aanvallen te doen

Schoon houden van het forum
Topics die niet meer compleet zijn mogen verwijderd worden van het SDF forum. Denk hierbij vooral aan foto's in topics die niet zichtbaar meer zijn op het forum.

Account beheer
Het is niet toegestaan om meerdere accounts op het SDF forum te hebben. Dubbele accounts worden direct verwijderd.
Bij het deactiveren van een account blijven de berichten die gepost zijn met dit account gewoon staan, deze worden niet weggehaald en/of verwijderd. Dit om het SDF forum compleet te houden.

Heb je een gebruikersnaam, die je met een goede reden veranderd wil hebben, dan kun je contact opnemen met één van de moderators, zij kunnen dan je naam aanpassen. Dit zal wel vermeld worden in het gesloten deel van het SDF forum.

Op het moment dat je kenbaar maakt op wat voor manier dan ook om niet meer op het SDF forum te willen komen, dan zal je account gedeactiveerd worden. Accounts zullen nooit verwijderd worden en
berichten geplaatst door een gebruiker zullen ook niet verwijderd worden, nadat de gebruiker kenbaar heeft gemaakt niet meer gebruik te maken van het SDF Forum

Forumgebruik

Blijf on topic
Het SDF forum is opgezet om informatie over fretten te verstrekken. Het is er voor en door fretteneigenaren. Daarom ook het verzoek om binnen de topics on-topic te blijven. Maak ook gebruik van bestaande topics als je informatie zoekt. Hier is vaak veel informatie te vinden.

Berichten die off-topic gaan, zullen verwijderd of gesplitst worden zonder voorafgaande waarschuwing. Ook topics die al meerdere malen behandeld zijn, en/of overgaan in onzin gaan op slot en belanden, indien nodig, geheel of gedeeltelijk in de prullenbak.

Nieuw topic openen
Controleer voordat je een nieuw topic gaat openen eerst even of dat onderwerp al niet eerder besproken is, dit voorkomt dubbele topics en houdt de boel een beetje overzichtelijk. Heb je dit gedaan en je komt tot de conclusie, dat er niet eerder een dergelijk topic geopend is, dan mag je een eigen topic openen, graag zelfs!! Zorg er dan wel voor dat de topic titel duidelijk is en er in één opslag begrepen wordt waar dat topic over gaat. Moderators hebben te allen tijde het recht om topic titels aan te passen of te verduidelijken of om nieuwe topics te verplaatsen naar het daarvoor bestemde subforum.

Plaatsen van berichten
Berichten die off topic zijn zullen worden verwijderd dan wel verplaatst door een van de moderators. Daarnaast is het van belang om in duidelijke Nederlandse taal te schrijven, maak dus geen gebruik van MSN taal of straattaal. Doe je dit wel dan zul je een waarschuwing krijgen van een van de moderators, blijf je dan deze taal hanteren dan zal je account gedeactiveerd worden.

Privégegevens
Zet privégegeven niet openbaar op het forum. Door middel van de PB functie kunnen de privé gegevens doorgegeven worden aan forumgebruikers.

Open en gesloten deel
Op het SDF forum is er een gesloten en een open deel.

Alles met betrekking tot het houden en verzorgen van fretten staat openbaar voor iedereen die dit wil lezen. Daarnaast is er een verborgen deel dat alleen zichtbaar wordt na registreren en inloggen. Hier vind je de meer persoonlijke topics van de leden op het SDF forum, zoals de voorsteltopics en de fotorapportages van de forummeetings. Het spreekt voor zich dat de informatie, die in het gesloten deel van het SDF forum staan niet doorgespeeld mag worden aan derden, gebeurt dit wel dan leidt dit tot het deactiveren van je account.

Medische publicaties
Frettendierenarts Hanneke Roest schrijft regelmatig medische publicaties, die Stichting De Fret op haar forum mag posten. Wij van Stichting De Fret zijn hier erg blij mee en hebben zelfs een speciaal subforum hier voor geopend. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen deze publicaties lezen en hierop reageren.

Reclame

Benoemen van producten, winkels, fokkers
Het noemen van winkels voor de aankoop van frettenproducten is toegestaan. Echter het moet functioneel zijn. Het is toegestaan om dit via een link te verduidelijken. Onderschriften en/of banners die gelinkt zijn naar winkels of commerciële instellingen zijn niet toegestaan.

Het noemen van fokkers is niet toegestaan, linken onderschriften en /of verwijzingen naar fokkers worden dan ook verwijderd of aangepast. Gebruikersnamen, banners of avatars, die (direct of indirect) verwijzen naar fokkers of enigszins te maken hebben met het fokken van fretten worden op dit forum niet toegelaten.

Informatie verstrekken (reclame)
Stichting De Fret vindt het geen probleem als er reclame gemaakt wordt voor producten of winkels. Het moet alleen wel functioneel blijven. Het is niet de bedoeling dat gebruikers alleen maar berichten gaan posten om reclame te maken, gebeurt dit wel dan heeft dit consequenties.

Alleen gebruikers zonder commercieel belang mogen reclame maken. Bedrijven mogen dit niet (om spam te voorkomen) en mogen ook geen herkenbare naam op het SDF forum hanteren.

Gebruikersnamen, banners of avatars, die gebruikt worden voor reclamedoeleinden zijn niet toegestaan.

Opvangen en stichtingen
Aangezien Stichting De Fret veel waarde hecht aan de samenwerking met andere opvangen en/of stichtingen is er besloten om opvangen en/of stichtingen waar Stichting De Fret mee samen werkt toe te laten op het SDF forum
.
Deze collega stichtingen mogen gebruikmaken van een herkenbare naam op het SDF forum, en mogen berichten posten ten aanzien van opvangfretten en/of open dagen.
Omdat dit zelfstandig functionerende opvangen/stichtingen zijn is Stichting De Fret niet verantwoordelijk voor wat zij posten op het SDF forum of wat er zich afspeelt in deze opvang/stichting, net zo min als dat Stichting De Fret verantwoordelijk is voor wat gebruikers posten op het SDF forum. Zolang de forumregels in acht worden genomen natuurlijk!!!

Vraag en aanbod
Het SDF forum heeft een speciaal subforum voor vraag en aanbod, alleen in dit subforum mag vraag en aanbod plaatsvinden. Vraag en aanbod van dieren en hun diensten is niet toegestaan.

Wel is het toegestaan om na overleg met het forumbeheer voeding voor fretten aan te bieden wat je anders weg zou gooien, denk bijvoorbeeld aan ingevroren voedselmuizen die jouw fretten niet willen eten.

Aanbod van diensten
Het is niet toegestaan om op het SDF forum diensten aan te bieden, zoals vakantieopvang of het maken van fretten spullen. Voor het aanbieden van vakantieopvang heeft SDF een vakantielijst, via deze link Vakantielijst lees je hoe je je hiervoor kunt aanmelden.

Vraag naar diensten
Het is wel toegestaan om naar een dienst te vragen bijvoorbeeld wie je eventueel kan helpen met een ritje naar de dierenarts, of wie er op je fretten wil passen tijdens jouw vakantie. Ook is het toegestaan om grotere afnamen bij bedrijven af te nemen door dit onderling op het SDF forum met elkaar kort te sluiten. Ook hierbij geldt dat dit alleen gedaan mag worden door actieve gebruikers van het SDF forum die geen commercieel belang hierbij hebben, maar op deze manier kosten kunnen besparen of het op deze manier wel mogelijk maakt een speciaal product te bestellen.

Linken
Het plaatsen van linken naar marktplaats zijn toegestaan. Vraag en aanbod van fretten of andere dieren is niet toegestaan. Linken voor het aanbieden van eigen fretten is ook niet toegestaan.

Kleuren en aftekeningen

Stichting De Fret wil niet de 'speciale aftekeningen' en angorafretten promoten
De waarde van elke fret is gelijk, welke kleur jas hij ook draagt. Het soms duur gemaakte onderscheid tussen de kleuren of aftekeningen achten we daarom onnodig. Op het SDF forum worden de frettenkleuren en aftekeningen daarom aangepast aan de Nederlandse benamingen. Dit gebeurt automatisch. Omdat het tegen het gedachtegoed is van Stichting De Fret, zullen foto's die door fokkers geplaatst worden van hun 'kleurtjes' fretten worden verwijderd.

Meer over deze visie lees je hier

De regels op het SDF forum kunnen ten alle tijden aangepast worden, dit zal vermeld worden in dit topic. Kun je je niet vinden in deze aanpassingen, maak dan niet langer gebruik van dit forum. Blijf je gebruik maken van het SDF forum, dan ga je automatisch accoord met deze nieuwe regels.
De bestaande berichten en de informatie welke al op het forum staan, wijzigen niet.


Heb je vragen over de forumregels dan staan wij hier uiteraard voor open en kun je een PB sturen naar het forumbeheer.


Laatst bijgewerkt door Chaimel op 06 jun 2012 19:27, in totaal 9 keer bewerkt.
Forumregels aangepast


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 1 bericht ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling