Wordt donateur

Wordt donateur

Opvang fretten

Opvang fretten

Adoptie fretten

Adoptie fretten

Fret vermist

Fret vermist

Fret gevonden

Fret gevonden

Verhuislijst

Verhuislijst fretten

Agenda

Agenda

Dagboek opvangfret

Dagboek opvangfret

Stichting De Fret werkt met een verhuislijst. Op deze lijst staan fretten die een nieuw huisje zoeken. Stichting De Fret bemiddelt tussen de eigenaar van deze fretten en potentiële eigenaren. Aan deze bemiddeling zijn geen kosten verbonden, op voorwaarde dat degene die zijn fret(ten) aanmeldt contact met ons opneemt, als de fret(ten) herplaatst zijn. Helaas komt het regelmatig voor dat we van de nieuwe eigenaar of zelfs van degene die we doorverwijzen, moeten vernemen dat de fret al opgehaald is, terwijl deze nog wel op de verhuislijst staat. Wij moeten de mensen die voor deze fret(ten) bellen dan onnodig teleurstellen en daarnaast uitzoeken of de fret(ten) inderdaad al een nieuwe eigenaar gevonden hebben. In deze gevallen brengen wij bemiddelingskosten in rekening.

De verhuislijst is uitsluitend bedoeld voor het zoeken van een nieuw tehuis voor fretten, die wegens omstandigheden niet meer bij hun eigenaar kunnen blijven. Voor verkoop van fretten dient u zich tot andere instanties te wenden. Hierop geldt echter één uitzondering en dat zijn de fretten, die door de verschillende frettenopvangen worden aangeboden. Aan deze fretten zijn wel kosten verbonden, maar wij delen u uiteraard van tevoren mede, om welke fretten dit gaat.

Voor meer informatie over de verhuislijst en de fretten op de verhuislijst kunt u contact opnemen met iemand van het bestuur.

Stichting De Fret bemiddelt voor de volgende fret(ten): 

Laatste update: 27-05-2018


Yuna

                                                                ed301b66 838f 422a a4f8 ea55049e2561     3df85986 c874 4f65 97f2 93fedeca263f

En ook Yuna heeft een fijne nieuwe plek gevonden. Het ga je goed lieffie ....
 

 
Fali ('herfst' in Esperanto)
 
fali 1    fali 2    fali 3    fali 4


Geslacht: Ram
Woonplaats: Hengelo OV
Geboren: 05-2017 (10 maanden)
Voeding: Virbac brokjes
Vergoeding: in overleg
Inclusief: volledig gevaccineerd, gechipt, Europees paspoort, wordt nog gecastreerd.
Gewicht: Tussen 1000 en 1200 gram (zomer / winter), een heel klein rammetje!

Fali heeft een fantastisch lief en makkelijk karakter voor een ram die tot 5 maanden alleen en vrij resoluut is aangepakt met een handschoen. Hij komt namelijk van een jager en heeft vanaf stapje 0 moeten wennen aan handcontact, traplopen en bijv. zindelijkheid. Gelukkig is hij in hart en ziel een super lieve en makkelijke ram. Voor zijn zindelijkheid heeft hij nog wel 4x zoveel poepbakken nodig dan een fret die wel volwassen is geworden met poepbakken, maar met een bak in iedere hoek gaat het vrijwel altijd goed gelukkig. Het is een alerte jongeman. Zo alert, dat bij Fali hengels een no-go zijn. Hij is hier dusdanig fel op dat hij niet meer los laat zonder zijn kaken los te wrikken ;).

Fali was in zijn eerste 5 maanden gewend in een schuur gehuisvest te zijn en bij mij door zijn bronst in een grote buitenkooi. Hij heeft dus nog nooit bij iemand binnen gewoond. Hij zal de tijd moeten krijgen hier in alle rust aan te wennen, mocht je dat wel zo gezellig vinden. Hij is nog jong, dus dat zal wel goed gaan komen, maar een rustig huishouden heeft uiteraard de voorkeur. Fali voelt een beetje als een 'baby' in de omgang die hij nodig heeft van zijn nieuwe baasje.

Omdat Fali één keer vader zal worden is het belangrijk dat we even wachten tot zijn kinderen de leeftijd van 2 weken hebben bereikt voor hij definitief gecastreerd wordt. Dit zal begin juni zijn, waarna hij eerst mag herstellen en zijn hormonen wat kwijt mag raken, waarna hij vanaf midden tot eind juni plaatsbaar is.

 

 'Bijtertje Sevgi' (spreek uit als Zeefie)

bijter1 Sevgi1 Sevgi2

Sevgi3

Ongeveer 3/4 jaar geleden heb ik een fretje van mensen overgenomen via marktplaats (jaaaa, ... ik weet het). Het was in elk geval een gezin wat super goed voor hun dieren zorgde. De reden dat ze weg moest is dat ze niet goed samen kon spelen met de 2 andere fretten. Na een korte tijd samen spelen ging ze hard bijten. Daarnaast was mevrouw hoogzwanger en gaf aan dat ze niet meer de tijd had om 2 keer per dag haar fretten los van elkaar een uur eruit te laten.

Wat ze “even” was vergeten te vertellen, is dat deze dame in blote huid bijt. In alle blote huid behalve handen (tenzij je haar tegen haar zin in te lang vasthoudt). Dat betekent... benen, armen, rug (als je shirt net iets te hoog zit).

Het is een kleine dame (ongeveer 4 jaar) van ca 650 gram met vlijmscherpe tandjes, waardoor het bijten elke keer echt bloed en veel pijn veroorzaakt. Nu is mijn probleem: het wordt bijna voorjaar en dan gaan wij (3 pubers van 16, 17 en 18 jaar en ik) in kortere kleding lopen. Resultaat is dat ze er dan veel minder uit gaat komen... Of niet... Dat wil ik niet.

Het is qua karakter een super leuk fretje, maar dat bijten... dat is gewoon onmogelijk te combineren met 3 pubers in huis. (De pubers zijn overigens zeer geduldig met haar, maar 2 daarvan zijn nu echt bang geworden van haar, 1 bijt ze heel bijzonder niet). Ik ben niet op zoek naar advies. Daar heb ik al meer dan genoeg van gehad. Ik ben op zoek naar een goed plekje voor haar. Ik denk dat er iemand moet zijn waar ze een goed thuis kan krijgen, waar ze er veel uit kan. Dat kan bij ons niet, omdat ze bijt.

Ja, Ik wil heel graag een fret. Dus nadat ik een goed gezin voor haar heb gevonden, ga ik zeker wel op zoek naar een fret die geplaatst moeten worden. Zolang ze maar niet bijten in blote huid! (Mijn 1e fret beet in sokken. Vind ik echt geen probleem, kun je heel goed rekening mee houden!)

Ik wil nog wel benadrukken dat het qua karakter een leuk en heel grappig fretje is!

 


Puzzel, Knoet en Turbo

    Puzzel      Knoet     Turbo

alle 3

 

Dit verhaal gaat over een vrouwtje “Puzzel” van 7 jaar, Sandy van kleur en haar 2 zonen “Knoet” is Albino en “Turbo” is wildkleur; beide van 6 jaar oud.

7 jaar geleden hebben mijn ex en de kinderen een fretje genomen, alleen ik was hier geen voorstander van maar heb uiteindelijk hier wel mee ingestemd, 2 jaar later zijn we gescheiden.

Na de scheiding heb ik de zorg voor de fretten op me genomen, omdat onze zoon hier gek van was, maar na loop van tijd werd dit minder tot geen interesse meer.

Nu inmiddels een paar jaar verder en bij gebrek aan interesse van de kinderen, is het beter om een goede plek te vinden voor deze 3 lieve, handtamme en ondeugende fretjes. Je kunt ze oppakken en in je nek laten lopen (of los in huis), ze zijn echt handtam maar zo af en toe kunnen ze wel eens een bijtje geven.

De fretten verdienen echt een beter huis dan ik ze helaas kan geven, ik heb te weinig tijd en aandacht voor ze ….

Via deze weg hoop ik dat de fretten een leuk adres krijgen en zo van hun ouwe dag kunnen genieten bij iemand die tijd voor ze heeft.

 

 

MoStichting De Fret werkt met een verhuislijst. Op deze lijst staan fretten die een nieuw huisje zoeken. Stichting De Fret bemiddelt tussen de eigenaar van deze fretten en potentiële eigenaren. Aan deze bemiddeling zijn geen kosten verbonden, op voorwaarde dat degene die zijn fret(ten) aanmeldt contact met ons opneemt, als de fret(ten) herplaatst zijn. Helaas komt het regelmatig voor dat we van de nieuwe eigenaar of zelfs van degene die we doorverwijzen, moeten vernemen dat de fret al opgehaald is, terwijl deze nog wel op de verhuislijst staat. Wij moeten de mensen die voor deze fret(ten) bellen dan onnodig teleurstellen en daarnaast uitzoeken of de fret(ten) inderdaad al een nieuwe eigenaar gevonden hebben. In deze gevallen brengen wij bemiddelingskosten in rekening.
 
De verhuislijst is uitsluitend bedoeld voor het zoeken van een nieuw tehuis voor fretten, die wegens omstandigheden niet meer bij hun eigenaar kunnen blijven. Voor verkoop van fretten dient u zich tot andere instanties te wenden. Hierop geldt echter één uitzondering en dat zijn de fretten, die door de verschillende frettenopvangen worden aangeboden. Aan deze fretten zijn wel kosten verbonden, maar wij delen u uiteraard van tevoren mede, om welke fretten dit gaat.

Voor meer informatie over de verhuislijst en de fretten op de verhuislijst kunt u contact opnemen met iemand van het bestuur.

Stichting De Fret bemiddelt voor de volgende fret(ten): 
Laatste update: 21 mei 2016