Wordt donateur

Wordt donateur

Herplaatsbare fretten

Herplaatsbare fretten

Fret vermist

Fret vermist

Fret gevonden

Fret gevonden

Bemiddeling bij herplaatsing

Bemiddeling bij herplaatsomg

De reden waarom uw fret er tussenuit knijpt kan heel eenvoudig zijn; U heeft het raam niet goed dichtgedaan of de fret is langs u benen naar buiten geglipt. U bent gaan wandelen in het bos en de fret glipt uit zijn tuigje. Zo zijn er tal van mogelijkheden op te noemen waarom u uw fret zult kunnen missen. Het is erg belangrijk om niet in paniek te raken, hou vooral het hoofd koel. Hieronder staan een aantal tips die u kunnen helpen uw fretje zo snel mogelijk terug te vinden.

Wat meteen te doen:

Zoeken

Ga meteen op zoek naar de fret in de buurt. Zet een kooi of doos buiten met gebruikte slaapmatjes, of een gedragen kledingstuk van de verzorger van het dier erin. Mogelijk vangt het diertje zijn lucht weer op en kruipt het erin om uit te rusten. Meestal scharrelen fretten niet ver uit de buurt rond, dus vraag aan de omwonenden om in de schuur of in de tuin te mogen kijken. Vraag ook op te letten of er iemand plotseling een fret als huisdier heeft.

Geef het door

Als uw fret is weggelopen geef de vermissing dan door aan Amivedi, plaatselijke Dierenambulancedienst en het Dierenasiel. Geef de vermissing ook door aan Stichting De Fret en/of andere instanties die zich met fretten bezig houden. Wanneer uw fret is gechipt, meldt dan altijd uw vermissing aan bij de Nederlandse Databank Gezelschapdieren.

Hang briefjes op

Hang in uw woonomgeving briefjes op met een recente afbeelding van het dier, waarop vermeld staat dat het om een huisdiertje gaat dat u bent kwijtgeraakt. Vergeet niet om deze ook bij supermarkten en andere druk bezochte gelegenheden op te hangen. in dergelijke gelegenheden worden deze flyers veel gelezen. Het uitloven van een beloning raden wij af. Dit kan bedriegers aantrekken. Wilt u toch een beloning uitloven, vermeld dan niet de hoogte van de beloning.

Wat kunt u nog meer doen

Maak gebruik van internet. Plaats op verschillende frettenfora/dierenfora een advertentie. Het is verstandig om eerst toestemming te vragen aan de beheerder van de betreffende fora. Geef duidelijk aan waar uw advertentie over gaat en U bent verzekerd van heel veel oplettende mensen verspreidt over heel Nederland en België.

Wat als uw dier na twee dagen nog niet terecht is?

Plaats advertentie’s in de regionale en landelijke dagbladen. Blijf gebruik maken van prikborden die aanwezig zijn bij drukbezochte winkels. Controleer regelmatig of uw advertentie er nog tussen hangt.

Zoals u begrijpt, zullen er nog vele andere wegen bewandelt kunnen worden om uw fret terug te vinden. Houdt vooral de moed erin, ook al duurt het erg lang. Er zijn gevallen bekend die toch na een zoektocht van enkele maanden zijn teruggevonden.

Wat te doen als uw huisdier terecht is?

Wanneer u uw fret weer in de armen heeft kunnen sluiten is het erg netjes om alle op ingeschakelde diensten op de hoogte te stellen van dit feit. Dat stellen deze instanties erg op prijs. Vergeet ook niet om alle aangebrachte flyers te verwijderen uit de omgeving en prikborden.A