Wordt donateur

Wordt donateur

Herplaatsbare fretten

Herplaatsbare fretten

Fret vermist

Fret vermist

Fret gevonden

Fret gevonden

Bemiddeling bij herplaatsing

Bemiddeling bij herplaatsomg

Met verrijking worden activiteiten bedoeld om het (natuurlijke) gedrag van de fret te stimuleren en verveling tegen te gaan. De fret wordt 'ge-entertaind'. Dit kan bijvoorbeeld met speelgoed, maar ook door uw fret uit te dagen of ermee te wandelen. Hieronder is meer informatie te vinden over speelgoed voor de fret. Onder het kopje "Verrijking Bob Church" vindt u een artikel van Bob Church over gedragsverrijking bij fretten.

Speelgoed

Fretten kunnen met simpele dingen volstaan om te spelen. Een kartonnen doos, een pingpongballetje, een tennisbal, een papieren zak, wat pijpen om doorheen te kruipen. Het speelgoed van de fret moet zijn nieuwsgierigheid kunnen bevredigen, hij moet het kunnen onderzoeken.

Pluchen beestjes en balletjes vallen onder de categorie ‘prooi’ en worden dikwijls versleept en verstopt. Geef nooit speelgoed waar de fret stukjes van af kan bijten, ook geen rubberen speelgoed of latex hondenspeeltjes. Veilig speelgoed zoals een pluchebeestje voor baby’s, mits niet te harig, kan bijvoorbeeld wel.

De fret gaat het liefst regelmatig op ontdekkingsreis. Houdt u het dier daarbij wel in de gaten. Hij zal namelijk overal in, op, achter en tussen kruipen, ook al verbiedt u hem dat. U wint het nooit van de grote dosis nieuwsgierigheid die fretten bezitten.

In ieder huis zijn plekjes die levensgevaarlijk zijn voor fretten (denk aan beknelling, ergens in/onder raken, of het eten en drinken van verkeerde dingen). Het is aan u om het dier te beschermen en te voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Blijf altijd op uw hoede wanneer uw fretten los zijn in huis en zet de dieren veilig in hun kooi wanneer u vertrekt.